Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Zahraničie

Prokuratúra v Mníchove vyšetruje podpaľačské útoky v Bavorsku

Ilustračné foto Foto: TASR - Jaroslav Novák

Na stavenisku novej geotermálnej elektrárne v bavorskom meste Polling došlo v pondelok k niekoľkým výbuchom a následným požiarom.

Mníchov 6. októbra (TASR) — Prokuratúra v bavorskej metropole Mníchov v piatok oznámila, že prevzala vyšetrovanie pondelňajších podpaľačských útokov na geotermálnu elektráreň a neďalekú železničnú trať na juhu Nemecka. Útoky môžu podľa nej byť politicky motivované, informuje agentúra AFP.

Na stavenisku novej geotermálnej elektrárne v bavorskom meste Polling došlo v pondelok k niekoľkým výbuchom a následným požiarom. Plamene zničili a poškodili niekoľko stavebných strojov.

Neďaleko tohto miesta činu niekto podpálil káble pri železničnej trati spájajúcej mestá Tüssling a Mühldorf, čo v pondelok viedlo k obmedzeniu železničnej dopravy.

Prokuratúra odhadla spôsobené škody na približne 2,5 milióna eur. Tento incident vyšetruje po tom, ako v septembri podobné podpaľačské útoky narušili železničnú dopravu na severe Nemecka.

K zodpovednosti za tento čin sa na webovej stránke krajnej ľavice prihlásil anonym. Odkázal, že "sabotáž" bola vykonaná na protest proti "neokoloniálnemu vykorisťovaniu a ťažbe surovín, ktorá ničí Zem".