Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Zahraničie

Proruský Pušilin zaviedol v Doneckej oblasti zákaz vychádzania

Na archívnej snímke z videa líder samozvanej proruskej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) Denis Pušilin. Foto: TASR/AP

Pušilin 18. septembra podpísal inú vyhlášku, ktorá zavádza vojenskú cenzúra poštových zásielok, telefonátov a správ prenášaných telekomunikačnými systémami.

Kyjev/Doneck 24. septembra (TASR) - Moskvou dosadený gubernátor Doneckej oblasti Denis Pušilin zaviedol päťhodinový nočný zákaz výchádzania. Bude platiť od pondelka do piatka od 23.00 h do 04.00 h. Vyplýva to z vyhlášky zverejnenej v nedeľu, informuje TASR podľa agentúry Reuters.

Vyhláška zakazuje civilistom zhromaždovať sa na verejných miestach v Ruskom kontrolovaných častiach Doneckej oblasti, ak ich vopred nepovolí tamojšie operačné veliteľstvo.

Pušilin 18. septembra podpísal inú vyhlášku, ktorá zavádza vojenskú cenzúra poštových zásielok, telefonátov a správ prenášaných telekomunikačnými systémami. Zároveň sa zriadili kontrolné stanovištia na hraniciach s Luhanskou a Záporožskou oblasťou.

Ukrajinská armáda nedávno oznámila oslobodenie obcí Kliščijivka a Andrijivka južne od Bachmutu v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. Ruské sily Bachmut dobyli v máji po urputných bojoch, považovaných za jedny z najťažších vo vojne rozpútanej Ruskom. Z Bachmutu v Doneckej oblasti ostali len hromady trosiek, pred vypuknutím vojny v meste žilo približne 70.000 ľudí.