Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Zahraničie

Polícia použila slzný plyn proti demonštrantom v gréckom Patrase

Protest v meste Patras Foto: TASR/AP Photo

Demonštranti protestovali proti vražde 30-ročného miestneho muža, z ktorej úrady obvinili afganského prisťahovalca.

Atény 23. mája (TASR) - Demonštranti proti prisťahovalcom v Grécku sa dnes v prístavnom meste Patras dostali do stretu s políciou, ktorá pri zásahu proti nim použila slzotvorný plyn.

Ako informovala agentúra DPA, prevažne krajne pravicoví demonštranti protestovali proti vražde 30-ročného miestneho muža, z ktorej úrady obvinili afganského prisťahovalca.

V súvislosti s prípadom vraždy polícia okrem už zatknutého muža afganského pôvodu pátra po ďalších dvoch podozrivých Afgancoch, ktorí sa na incidente mali podieľať.

Muž podľahol zraneniam, ktoré utrpel tento víkend po bodnutí nožom pred svojim domom vo štvrti Ities v Patrase. Podľa očitých svedkov na neho zaútočila trojica prisťahovalcov po tom, ako jeho pes pohrýzol jedného z nich.

Dnešná demonštrácia sa konala vo štvrti Ities neďaleko textilnej fabriky, kde našli prechodný domov stovky imigrantov, ktorí sú v Grécku zväčša bez identifikačných dokumentov. Nahnevaní protestujúci hádzali zápalné fľaše a podomácky vyrobené výbušniny, tzv. molotovove kokteily.

Najmenej traja ľudia utrpeli zranenia. Viacero vozidiel v blízkosti konania protestu zhorelo.