Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Zahraničie

Protesty kvôli bombovému útoku v Bejrúte si vyžiadali dvoch zranených

Vyšetrovatelia pracujú na mieste bombového útoku v libanonskom Bejrúte, pri ktorom zahynul aj riaditeľ informačného oddelenia libanonských Vnútorných bezpečnostných síl Wisám Hasan, považovaný za kritika režimu v susednej Sýrii. Foto: TASR/AP Photo

Krátko po piatkovom útoku vyšli do ulíc libanonských miest rozhorčení sunniti, ktorí zablokovali ulice a pálili pneumatiky.

Bejrút 20. októbra (TASR) - Dvaja Libanončania utrpeli dnes zranenia, keď vojaci libanonskej armády spustili paľbu do skupiny ľudí, ktorá v rámci protestov proti piatkovému bombového útoku v Bejrúte zablokovala cestu do mesta v údolí Bikáa.

Incident s dvoma zranenými sa podľa očitých svedkov odohral v meste Kab Ilias v údolí Bikáa.

Medzi ôsmimi obeťami piatkového útoku je aj riaditeľ informačného oddelenia libanonských Vnútorných bezpečnostných síl (ISF) Wisám Hasan, považovaný za kritika režimu v susednej Sýrii. Dejiskom útoku bola prevažne kresťanská štvrť vo východnej časti Bejrútu.

Krátko po piatkovom útoku vyšli do ulíc libanonských miest rozhorčení sunniti, ktorí zablokovali ulice a pálili pneumatiky. Dnes sa protestné akcie odohrávajú väčšinou v sunnitských štvrtiach Bejrútu, ako aj v meste Sajdá na juhu a v severolibanonskom Tripolise.