Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Protiteroristickú operáciu v Tbilisi neprežili piati ľudia

Ilustračný záber. Foto: TASR/AP

K zásahu bezpečnostných síl, pri ktorom boli použité automatické strelné zbrane i ručné granáty, došlo po tom, čo vyjednávači neuspeli so snahou presvedčiť teroristov, aby sa vzdali.

Tbilisi 22. novembra (TASR) - Príslušníci gruzínskych bezpečnostných síl zlikvidovali počas 20 hodín trvajúcej protiteroristickej operácie v hlavnom meste Tbilisi troch členov nemenovanej teroristickej organizácie a jej ďalšieho člena zadržali.

Podľa stredajších informácií tamojších bezpečnostných orgánov členovia teroristickej organizácie neboli, respektíve nie sú občanmi Gruzínska. Skúmanie ich kontaktov v krajine i za jej hranicami prebieha.

Ako uviedla gruzínska televízia, mohlo ísť o teroristov čečenského pôvodu.

K zásahu bezpečnostných síl, pri ktorom boli použité automatické strelné zbrane i ručné granáty, došlo po tom, čo vyjednávači neuspeli so snahou presvedčiť teroristov, aby sa vzdali. Pri operácii prišiel o život jeden príslušník špeciálneho útvaru rezortu vnútra, ako aj jeden príslušník Štátnej bezpečnostnej služby Gruzínska, po dve ďalšie osoby z oboch zložiek utrpeli zranenia.

Zábery gruzínskych televíznych kanálov ukázali, že po prestrelke vypukol požiar v obytnom dome, v ktorom sa predtým zabarikádovali teroristi, pričom vyhorelo viacero bytov. Úrady tak museli občanov evakuovať do bezpečia, pričom im prisľúbili odškodnenie.