Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Protivzdušná obrana zostrelila všetkých 10 rakiet vypálených na Kyjev

Kráter, ktorá sa nachádza pred rodinnými domami po ruskom vzdušnom útoku v Kyjeve v pondelok 11. decembra 2023. Foto: TASR/AP

V Kyjeve bolo počuť hlasné výbuchy približne o 3.00 h miestneho času (o 2.00 h SEČ), následne bol spustený letecký poplach.

Kyjev 13. decembra (TASR) – Ukrajinská protivzdušná obrana v stredu zostrelila všetkých 10 rakiet vypálených na Kyjev počas druhého ruského útoku v tomto týždni. Zranenia utrpelo najmenej 53 osôb, TASR správu prebrala od agentúry Reuters.

Zostrelenie 10 balistických striel mieriacich na mesto oznámili na sociálnej sieti Telegram ukrajinské vzdušné sily.

Odrazili tiež útok v Odeskej oblasti na juhu Ukrajiny, počas ktorého zostrelilo všetkých 10 útočiacich dronov.

V Kyjeve bolo počuť hlasné výbuchy približne o 3.00 h miestneho času (o 2.00 h SEČ), následne bol spustený letecký poplach.

Padajúce trosky rakiet poškodili obytné domy, detskú nemocnicu a vodovodný systém, dodali miestne úrady. Primátor Kyjeva Vitalij Kličko na Telegrame uviedol, že neboli hlásené žiadne straty na životoch.

Ukrajinská metropola čelila ruskému raketovému útoku aj v noci na pondelok, pri ktorom bolo zničených niekoľko domov na okraji Kyjeva a viac ako 100 domácností malo dočasne prerušené dodávky elektriny.