Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Zahraničie

VIDEO: Prudké búrky si vyžiadali v Toskánsku šesť mŕtvych

Na svojich Facebookovských stránkach zverejnilo už viacero médii pohromu, ktorá zasiahla Taliansko. Foto: Facebook La Nazionale

Úrady v Livorne opisovali tamojšiu situáciu ako dramatickú. Záplavy po výdatnom daždi hlásili z toskánskeho mesta Pisa, ale aj z Ríma.

Rím 10. septembra (TASR/Teraz.sk) - Šesť obetí na životoch si vyžiadali dnes prudké búrky, ktoré zasiahli taliansky región Toskánsko. Ďalšie tri osoby sú nezvestné, informovala agentúra APA s odvolaním sa na talianske médiá.

V dôsledku extrémneho počasia zahynuli v meste Livorno štyria členovia jednej rodiny, keď ich dom zavalil zosuv pôdy. Ďalší človek prišiel o život v obci Montenero pri Livorne a medzi obete búrok je zaraďovaná i osoba, ktorá v danej oblasti zahynula pri dopravnej nehode.

Na svojich Facebookovských stránkach zverejnilo už viacero médii pohromu, ktorá zasiahla Taliansko
Foto: Facebook La Repubblica


Úrady v Livorne opisovali tamojšiu situáciu ako dramatickú. Záplavy po výdatnom daždi hlásili taktiež z toskánskeho mesta Pisa, ale aj z Ríma, ktorý v uplynulých týždňoch trpel nedostatkom vody v dôsledku sucha. Podľa údajov agentúry DPA záchranári v oblastiach okolo Livorna a Pisy absolvovali približne 160 výjazdov.



Taliansky úrad civilnej ochrany varoval, že búrky sprevádzané silným dažďom a vetrom môžu napáchať škody na rozsiahlom území.