Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Prvá dáma USA Michelle Obamová v Ázii podporí vzdelávanie dievčat

Michelle Obamová Foto: TASR/AP

Americká prvá dáma Michelle Obamová navštívi tento mesiac Japonsko a Kambodžu v rámci snáh vlády USA o globálnu podporu vzdelávania dievčat.

Washington 3. marca (TASR) - Americká prvá dáma Michelle Obamová navštívi tento mesiac Japonsko a Kambodžu v rámci snáh vlády USA o globálnu podporu vzdelávania dievčat. Oznámila to dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na Biely dom.

Obamová navštívi 8.-20. marca japonské mestá Tokio a Kjóto, v dňoch 21.-22. marca zavíta do kambodžskej metropoly Phnom Pénh. Zámerom iniciatívy je znížiť počet dievčat, ktoré nechodia do školy. Na svete ich je 62 miliónov.

Projekt, ktorý vlani v lete spustila Agentúra Spojených štátov amerických pre medzinárodný rozvoj (USAID), využije dobrovoľnícky program Mierových zborov (PC) na pomoc v zlepšovaní prístupu najmä dospievajúcich dievčat k vzdelaniu.

Kambodža je jedným z 11 krajín, na ktoré sa zamerala aktivita PC počas prvého roka tohto programu. Medzi ostatné krajiny patria Albánsko, Benin, Burkina Faso, Gruzínsko, Ghana, Moldavsko, Mongolsko, Mozambik, Togo a Uganda.