Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Zahraničie

Prvé testy potvrdili smrť lídra Zetas, jeho telo ukradli z márnice

Lazcano Foto: TASR/AP Photo

Kartel Zetas spáchal niekoľko z najnásilnejších činov v mexickej drogovej vojne, ktorá si počas vlády prezidenta Felipeho Calderóna vyžiadala zhruba 60-tisíc životov.

Mexiko 9. októbra (TASR) - Prvé forenzné testy potvrdili, že pri akcii mexického námorníctva prišiel o život Heriberto Lazcano, líder brutálneho mexického drogového kartelu Zetas, uviedla dnes tlačová agentúra Reuters.

Podľa mexického námorníctva sa odtlačky prstov zhodovali s odtlačkami Lazcana v databáze. Lazcana, prezývaného aj "kat", zabili v nedeľu pri prestrelke v mexickom štáte Coahuila. Zahynul pri nej aj ďalší podozrivý člen Zetas.

Mexický prokurátor medzitým oznámil, že Lazcanove telo z márnice na severe krajiny ukradli ozbrojení muži. Ku krádeži tela došlo iba niekoľko hodín po prestrelke.

Lazcano bol jedným z najhľadanejších mužov Mexika a úrady Spojených štátov ponúkli za jeho dolapenie odmenu až do výšky piatich miliónov dolárov.

Kartel Zetas, považovaný za jeden z dvoch najmocnejších gangov v Mexiku, spáchal niekoľko z najnásilnejších činov v mexickej drogovej vojne, ktorá si počas vlády prezidenta Felipeho Calderóna vyžiadala zhruba 60.000 životov.