Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Zahraničie

Putin: Žiadna krajina nevie sama efektívne bojovať proti terorizmu

Na snímke ruský prezident Vladimir Putin Foto: TASR/AP

Šéf Kremľa obzvlášť upozornil na komplikovanú situáciu v Afganistane a na Blízkom východe.

Moskva 28. októbra (TASR) - Žiadna krajina nie je schopná sama efektívne bojovať proti terorizmu. Na dnešnom zasadaní Rady riaditeľov orgánov bezpečnosti a tajných služieb členských krajín Spoločenstva nezávislých štátov (SNŠ) to vyhlásil ruský prezident Vladimir Putin.

Putin poznamenal, že "hrozieb vo svete nie je menej" a situácia sa zhoršuje, keďže staré hrozby dopĺňajú nové. Šéf Kremľa obzvlášť upozornil na komplikovanú situáciu v Afganistane a na Blízkom východe, uviedla agentúra TASS.

Po skončení 39. zasadania rady ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) uviedla, že bezpečnostné služby SNŠ zamerajú spoločné úsilie na "odhalenie a likvidáciu kanálov, ktoré sa využívajú na prepravu militantov a dodávky zbraní, ako aj zdrojov financovania tejto kriminálnej aktivity".

"Zasadanie formulovalo spôsoby zlepšenia mechanizmu spolupráce pri odhaľovaní osôb, ktoré podstupujú ideologický a podvratný teroristický výcvik v Sýrii a Afganistane, a diskutovalo sa o zavedení balíka opatrení zameraných na koordináciu úsilia určeného na neutralizáciu nezákonných aktivít militantov," dodala FSB.