Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Putin bude 18. marca údajne voliť na Kryme

Na archívnej snímke Vladimir Putin Foto: TASR/AP

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov na margo týchto špekulácie v stredu v Moskve vyhlásil, že v súlade so zákonom Putin môže využiť svoje hlasovacie právo kdekoľvek.

Moskva 7. februára (TASR) - Ruský denník Kommersant informoval, že úradujúci ruský prezident Vladimir Putin svoj hlas v prezidentských voľbách 18. marca odovzdá v meste Sevastopol na Krymskom polostrove, ktorý sa po spornom referende v roku 2014 stal ďalším subjektom Ruskej federácie. Informovala o tom agentúra Interfax.

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov na margo týchto špekulácie v stredu v Moskve vyhlásil, že v súlade so zákonom Putin môže využiť svoje hlasovacie právo kdekoľvek. Na priamu otázku, či Putin bude hlasovať v Sevastopole, Peskov odpovedal, že nevie o tom, že by sa Putin takto rozhodol.

Podľa Ústrednej volebnej komisie sa na hlasovacích lístkoch objavia mená ôsmich uchádzačov o funkciu prezidenta Ruskej federácie.

ÚVK doteraz zaregistrovala ako kandidáta okrem Putina aj Vladimira Žirinovského a Pavla Grudinina. V stredu k nim pribudli Sergej Baburin, Boris Titov a Grigorij Javlinsklij. ÚVK zostáva ešte preveriť podpisové hárky a ďalšie dokumenty odovzdané Xenijou Sobčakovou a Maximom Surajkinom.