Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Putin hovoril so Steinmeierom aj o situácii na Ukrajine

Na snímke ruský prezident Vladimir Putin (vpravo) s nemeckým prezidentom Frankom-Walterom Steinmeierom, 25. októbra 2017 v Moskve. Foto: TASR/AP

Prediskutovali aj ruský návrh na vyslanie misie Organizácie Spojených národov do tejto krajiny.

Moskva 25. októbra (TASR) - Za úzku spoluprácu Ruskej federácie a Nemecka sa vyslovil pri stredajšom stretnutí s nemeckým prezidentom Frankom-Walterom Steinmeierom najvyšší ruský predstaviteľ Vladimir Putin.

"Konštatovali sme, že rusko-nemecké vzťahy napriek známym politickým ťažkostiam nestagnujú a sme pripravení spoločne pracovať na ich rozvoji," informoval v Moskve ruský prezident na spoločnej tlačovej konferencii s hosťom z Berlína.

Podľa jeho slov je nemecké hospodárstvo napríklad pripravené rozšíriť svoju angažovanosť na ruskom trhu. Nemecko zostáva jedným z najdôležitejších obchodných partnerov Ruskej federácie, veď objem vzájomnej tovarovej výmeny v období január-júl 2017 sa medziročne zvýšil o 25 percent, zdôraznil Vladimir Putin.

Obaja štátnici sa pri stretnutí v Moskve podľa ruského prezidenta zaoberali aj situáciou na Ukrajine, pričom prediskutovali aj ruský návrh na vyslanie misie Organizácie Spojených národov do tejto krajiny. Obe strany sa pri tejto príležitosti zhodli, že konflikt môže vyriešiť iba realizácia obsahu minskej mierovej dohody v praxi.