Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Putin ide na akčné fórum na Krym

Ruský prezident Vladimir Putin, archívna snímka Foto: TASR/AP

Fórum má tri témy: vzdelávanie a kultúra ako základ národnej identity, kvalita života a poctivá a efektívna ekonomika.

Moskva 26. októbra (TASR) - Ruský prezident Vladimir Putin navštívi dnes Krym, kde sa zúčastní na regionálnom fóre, informoval dnes Kremeľ na svojej internetovej stránke.

Podujatie s názvom Akčné fórum: Krym sa koná v Jalte 25.-26. októbra, a to v réžii Všeruského národného frontu (ONF). Putin prednesie prejav a odpovie na otázky účastníkov.

Agenda podujatia zahŕňa otázky dodávok energií a plynu, rozvoja poľnohospodárstva a ďalších sľubných ekonomických aspektov na Kryme vrátane rozvoja potenciálu cestovného ruchu, ochrany životného prostredia, kultúrneho dedičstva, kvality bývania a komunálnych služieb a dostupnosti vzdelania.

Fórum má tri témy: vzdelávanie a kultúra ako základ národnej identity, kvalita života a poctivá a efektívna ekonomika.

Všeruský národný front (ONF) je hnutie založené v máji 2011 na návrh Putina, ktorý mu aj predsedá. ONF má pobočky vo všetkých 85 subjektoch Ruskej federácie.

Rusko anektovalo Krym v roku 2014 v reakcii na zosadenie ukrajinského proruského prezidenta Viktora Janukovyča na pozadí masových demonštrácií za užšie vzťahy Kyjeva so Západom. Krátko nato vypuklo v dvoch východných oblastiach Ukrajiny povstanie proruských separatistov.