Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Putin je podľa amerického magazínu Time najvplyvnejším človekom sveta

Ruský prezident Vladimir Putin Foto: TASR/AP

Putin sa vlani po druhý raz za sebou umiestnil na prvom mieste rovnako zameraného rebríčka, ktorý každoročne zostavuje i ďalší americký magazín Forbes.

New York 11. apríla (TASR) - Ruský prezident Vladimir Putin sa umiestnil na prvej priečke rebríčka najvplyvnejších ľudí sveta, ktorý každoročne pripravuje americký magazín Time na základe hlasovania svojich čitateľov. Hlasovanie sa ukončilo dnes o 6.00 h SELČ, informovala agentúra TASS.

Šéf Kremľa získal podľa predbežných výsledkov 6,9 percenta hlasov a dostal sa tak pred všetkých ostatných svetových lídrov. Konečné výsledky verejného hlasovania oficiálne oznámia po zrátaní všetkých hlasov v pondelok. Výsledky hlasovania redaktorov magazínu budú známe vo štvrtok.

Z výsledkov ďalej vyplýva, že pápež František získal 1,5 percenta hlasov, zatiaľ čo americký prezident Barack Obama o jednu desatinu menej a umiestnil sa na 11. pozícii. Čínsky prezident Si Ťin-pching ani nemecká kancelárka Angela Merkelová sa však s 0,9 percentami nedostali do prvej dvadsiatky.

Time zverejňuje rebríček 100 najvplyvnejších ľudí sveta od roku 1999. Putin sa vlani po druhý raz za sebou umiestnil na prvom mieste rovnako zameraného rebríčka, ktorý každoročne zostavuje i ďalší americký magazín Forbes.