Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Zahraničie

Putin sa stretol s osobitným severokórejským vyslancom

Ruský prezident Vladimir Putin Foto: TASR/AP

Ruský prezident Vladimir Putin prijal osobitného vyslanca severokórejského vodcu Kim Čong-una, informoval dnes hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

Moskva 18. novembra (TASR) - Ruský prezident Vladimir Putin prijal osobitného vyslanca severokórejského vodcu Kim Čong-una, informoval dnes hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Uviedol len, že popredný funkcionár Kórejskej strany práce vicemaršal Čche Rjong-he odovzdal Putinovi list od Kima, o jeho obsahu však pomlčal.

Ruské ministerstvo zahraničných vecí predtým uviedlo, že Moskva chce s blízkym Kimovým spolupracovníkom hovoriť o obchodných a ekonomických vzťahoch, situácii na Kórejskom polostrove a v severovýchodnej Ázii a ďalších medzinárodných záležitostiach. Čche navštívi tiež Chabarovsk a Vladivostok na ruskom Ďalekom východe.

Čche Rjong-he ako osobitný vyslanec navštívil vlani Peking. Bol tiež členom severokórejskej delegácie na vysokej úrovni, ktorá navštívila začiatkom októbra Južnú Kóreu počas Ázijských hier - športového podujatia, nad ktorým mal patronát Medzinárodný olympijský výbor.

Severokórejský vicemaršal zostane podľa predchádzajúceho oznámenia Kremľa v Rusku týždeň.