Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Zahraničie

Putin navštívil veliteľstvo Južného vojenského okruhu v Rostove

Ruský prezident Vladimir Putin. Foto: TASR/AP

Rostov nad Donom bol koncom júna centrom niekoľkohodinovej vzbury žoldnierov z Vagnerovej skupiny, ktorí toto nakrátko obsadili.

Moskva 19. augusta (TASR) — Ruský prezident Vladimir Putin sa v meste Rostov nad Donom, kde sídli veliteľstvo Južného vojenského okruhu, ktoré riadi bojové akcie na území Ukrajiny, stretol s vojenskými veliteľmi. TASR o tom informuje na základe sobotňajšej správy ruskojazyčného webu BBC odvolávajúcej sa na vyhlásenie Kremľa.

Podľa neho si Putin "vypočul správy od náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl Ruskej federácie Valerija Gerasimova, ako aj od veliteľov oblastí a ďalších vyšších dôstojníkov“.

Ďalšie podrobnosti Kremeľ neoznámil. Nie je známe ani to, kedy sa návšteva uskutočnila.

Putin miesta spojené s vojnou na Ukrajine často nenavštevuje, konštatuje BBC. Naposledy v apríli navštívil dva čiastočne okupované regióny Ukrajiny — Chersonskú a Luhanskú oblasť.

Predtým v marci v noci neohlásene zavítal do okupovaného mesta Mariupol, ktoré vlani v máji po ťažkých bojoch dobyli ruské sily.

Rostov nad Donom bol koncom júna centrom niekoľkohodinovej vzbury žoldnierov z Vagnerovej skupiny, ktorí toto nakrátko obsadili.