Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

VIDEO: Putin odovzdal ruský pas americkému hercovi Stevenovi Seagalovi

Šéf Kremľa Vladimir Putin odovzdal dnes ruský pas americkému hercovi a producentovi akčných filmov Stevenovi Seagalovi, ktorému už začiatkom novembra udelil ruské občianstvo. Foto: TASR/AP

Steven Seagal (64) v posledných rokoch pravidelne navštevuje Rusko, kde sa mu podľa vlastných slov veľmi páči, obhajuje politiku Vladimira Putina a kritizuje americkú vládu.

Moskva 25. novembra (TASR) - Šéf Kremľa Vladimir Putin odovzdal dnes ruský pas americkému hercovi a producentovi akčných filmov Stevenovi Seagalovi, ktorému už začiatkom novembra udelil ruské občianstvo.

Slávnostný akt odovzdania cestovného pasu prebehol v Kremli a zábery z neho vysielala aj ruská štátna televízia, informovala agentúra AP.



Putin vyjadril nádej, že odovzdanie ruského pasu americkému hercovi je "prejavom postupnej normalizácie vzťahov medzi oboma krajinami".

Steven Seagal (64) v posledných rokoch pravidelne navštevuje Rusko, kde sa mu podľa vlastných slov veľmi páči, obhajuje politiku Vladimira Putina a kritizuje americkú vládu. Po Francúzovi Gérardovi Depardieuovi sa stal ďalším celosvetovo známym hercom, ktorému Putin udelil ruské občianstvo, a to prostredníctvom prezidentského výnosu.

Ruské občianstvo bolo v uplynulých rokoch udelené aj viacerým zahraničným umelcom alebo športovcom. Depardieu sa preto chystá dokonca založiť "klub nových Rusov" určený pre cudzincov, ktorí prijali ruské občianstvo.