Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Putin opäť avizoval posilnenie armády a bezpečnostných zložiek

Ruský prezident Vladimir Putin. Foto: TASR/AP

Ukrajinu, ktorú Rusko pred dvoma rokmi napadlo, zároveň opäť vykreslil ako agresora a v tejto súvislosti tiež vyhlásil, že ruský ľud sa nenechá zastrašiť.

Moskva 20. marca (TASR) - Ruský prezident Vladimir Putin po svojom znovuzvolení do úradu oznámil, že sa chystá opäť posilniť armádu aj bezpečnostné zložky. Vyjadril sa takto na utorňajšom stretnutí s lídrami parlamentných frakcií, informuje TASR na základe správy agentúry DPA odvolávajúcej sa na ruské médiá.

"Samozrejme, že dnes - a obzvlášť dnes - je posilnenie obranyschopnosti a bezpečnosti ruského štátu mimoriadne dôležité," povedal šéf Kremľa. Ukrajinu, ktorú Rusko pred dvoma rokmi napadlo, zároveň opäť vykreslil ako agresora a v tejto súvislosti tiež vyhlásil, že ruský ľud sa nenechá zastrašiť.

Odkazujúc na zvýšené ostreľovanie ruských pohraničných oblastí zo strany Ukrajiny Putin podľa DPA povedal, že nepriateľ svojím konaním dosahuje presný opak toho, čo zamýšľal.

DPA pripomína, že Putin síce dlhodobo vyzýva Rusov na to, aby mali odvahu, avšak od napadnutia Ukrajiny spred vyše dvoch rokov na front nikdy nezavítal. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj naopak frontovú líniu navštívil už mnohokrát. Šéf Kremľa sa v ostatnom čase zdržiava aj mimo ruských pohraničných oblastí, ktoré sa stali terčom ukrajinskej paľby.