Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 26. máj 2024Meniny má Dušan
< sekcia Zahraničie

Putin pripustil zintenzívnenie operácii ukrajinskej armády

Ruský prezident Vladimir Putin. Foto: TASR/AP

Kyjev v posledných týždňoch neposkytuje informácie o dianí na bojiskách, ukrajinský prezident Vododymyr Zelenskyj však v noci na štvrtok hovoril o veľmi dobrých výsledkoch na frontovej línii.

Moskva 27. júla (TASR) - Ruský prezident Vladimir Putin pripustil, že v uplynulých dňoch došlo k zintenzívneniu bojových operácií ukrajinskej armády. Tvrdí však, že Ukrajinci napriek tomu nezaznamenali postup na žiadnom z frontov, informuje TASR na základe štvrtkovej správy stanice Sky News.

Kyjev v posledných týždňoch neposkytuje informácie o dianí na bojiskách, ukrajinský prezident Vododymyr Zelenskyj však v noci na štvrtok hovoril o "veľmi dobrých výsledkoch" na frontovej línii.

Vojenskí analytici z amerického Inštitútu pre štúdium vojny (ISW) uviedli, že Ukrajinci v stredu prelomili ruské obranné pozície pri obci Robotyne v juhoukrajinskej Záporožskej oblasti, hoci výsledok tejto operácie zatiaľ nie je jasný.

Ruské ministerstvo obrany naproti tomu zopakovalo svoje tvrdenie, že ukrajinské jednotky pokračujú v "neúspešných" útokoch pozdĺž viacerých frontových línií vrátane oblasti Robotyne a Kliščiivky neďaleko Bachmutu.