Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Putinov tiger zabíjal v severovýchodnej Číne. Na konte má 15 kôz

Na archívnej snímke z 23. novembra 2010 ruský premiér Vladimir Putin počas medzinárodného fóra o tigroch v Petrohrade. Vzácny sibírsky tiger, ktorého do voľnej prírody vypustil ruský prezident Vladimir Putin, sa zatúlal do Číny a môže byť v ohrození. Rusko podľa oficiálnej čínskej agentúry Sinchua informovalo čínske úrady, že tigra, na ktorom je pripevnené stopovacie zariadenie, zaznamenali v prírodnej rezervácii na severovýchode Číny v provincii Chej-lung-ťiang. Foto: TASR/AP

Vzácny sibírsky tiger, ktorého v máji v Amurskom kraji do voľnej prírody vypustil ruský prezident Vladimir Putin, zabil v severovýchodnej Číne, kam sa zatúlal, 15 kôz.

Peking 26. novembra (TASR) - Vzácny sibírsky tiger, ktorého v máji v Amurskom kraji do voľnej prírody vypustil ruský prezident Vladimir Putin, zabil v severovýchodnej Číne, kam sa zatúlal, 15 kôz. Informovala o tom čínska tlačová agentúra Sinchua, podľa ktorej tiger menom Ustin v nedeľu a v pondelok zabil kozy na farme v okrese Fu-jüan v provincii Chej-lung-ťiang.

Ustin je jedným z troch sibírskych tigrov, ktorých Putin vypustil v máji do voľnej prírody na odľahlom mieste Amurského kraja.

Neskôr sa Ustin spolu s ďalším tigrom - menom Kuzia - zatúlali z Amurského kraja na územie susednej Číny, kde po nich pátrali a kde ich pohyb pomocou stopovacích zariadení sledovali odborníci na divo žijúce zvieratá.

Kuzia je podľa britského denníka Independent podozrivý, že minulý mesiac na inej farme v provincii Chej-lung-ťiang zožral päť kurčiat.