Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Putin sa snažil uistiť Trumpa, že Rusko nezasahovalo do volieb v USA

Na snímke zľava ruský prezident Vladimir Putin a americký prezident Donald Trump počas prvého vzájomného stretnutia na summite predstaviteľov krajín skupiny G20 v nemeckom Hamburgu 7. júla 2017. Foto: TASR/AP

Obaja prezidenti sa však podľa Putina zhodli na tom, že v takýchto zásadných otázkach nesmie panovať žiadna neistota.

Hamburg 8. júla (TASR) - Ruský prezident Vladimir Putin počas piatkovej schôdzky ubezpečil amerického prezidenta Donalda Trumpa o tom, že Moskva nijako nezasahovala do vlaňajších prezidentských volieb v USA. Putin dnes vyjadril presvedčenie, že Trump bol s jeho uisteniami spokojný, informovala agentúra Reuters.

"(Trump) mal k tejto téme veľa otázok. A ja som na ne podľa svojich možností odpovedal. Zdá sa mi, že vzal (moje vysvetlenia) do úvahy a že s nimi súhlasil," povedal dnes Putin po skončení summitu G20 v nemeckom Hamburgu.

"Zdá sa mi, že ho moje odpovede uspokojili," povedal Putin. Zdôraznil však, že by sa novinári mali na túto otázku opýtať skôr samotného Donalda Trumpa.

Obaja prezidenti sa však podľa Putina zhodli na tom, že v takýchto zásadných otázkach nesmie panovať žiadna neistota. Dohodli sa preto na zriadení pracovnej skupiny pre otázky kybernetickej bezpečnosti, ktorá by mala v budúcnosti zamedziť opakovaniu podobných kontroverzií.

Šéf Kremľa tiež na základe svojho osobného stretnutia s Trumpom vyjadril presvedčenie, že "existuje šanca" na aspoň čiastočné obnovenie úrovne spolupráce, ktorá by bola potrebná pre fungovanie americko-ruských vzťahov.