Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Zahraničie

Putin: Rusko nemôže byť cieľom útokov islamských fundamentalistov

Na snímke ruský prezident Vladimir Putin. Foto: TASR/AP

K útoku v koncertnej hale Crocus City Hall na predmestí Moskvy sa prihlásila odnož džihádistickej siete Islamský štát (IS).

Moskva 4. apríla (TASR) - Rusko nemôže byť cieľom islamských fundamentalistov, pretože je príkladom medzináboženskej harmónie a jednoty. Uviedol to vo štvrtok ruský prezident Vladimir Putin takmer dva týždne po útoku v koncertnej hale na predmestí Moskvy, ktorý si vyžiadal najmenej 144 obetí. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

"Máme všetky dôvody domnievať sa, že hlavným cieľom tých, ktorí nariadili krvavý, strašný teroristický čin v Moskve, bolo poškodiť našu jednotu," povedal Putin v televíznom prejave. Žiadne iné ciele podľa neho "nie sú viditeľné a neexistujú".

"Sme krajinou, ktorá je jedinečným príkladom medzináboženskej harmónie a jednoty i medzietnickej jednoty," dodal ruský prezident.

K útoku v koncertnej hale Crocus City Hall na predmestí Moskvy sa prihlásila odnož džihádistickej siete Islamský štát (IS). Rusko opakovane a bez akýchkoľvek dôkazov tvrdilo, že daný útok zosnovala Ukrajina. Kyjev obvinenie poprel.

Spojené štáty, ktoré Rusko vopred varovali pred možným teroristickým útokom, obvinenia Moskvy označili za nezmyselné.