Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Putin povedal, že nebude prezidentom doživotne

Ruský prezident Vladimír Putin Foto: TASR/AP

V dnes zverejnenom interview pre ruskú tlačovú agentúru TASS tiež povedal, že sa rozhodne, či bude znova kandidovať v roku 2018 až podľa situácie aká bude v krajine a "svojej nálady".

Moskva 23. novembra (TASR) - Vladimir Putin sa v rozhovore vyjadril, že nezostane prezidentom Ruska doživotne, ale odstúpi tak, ako to vyžaduje ruská ústava. V dnes zverejnenom interview pre ruskú tlačovú agentúru TASS tiež povedal, že sa rozhodne, či bude znova kandidovať v roku 2018 až podľa situácie aká bude v krajine a "svojej nálady".

Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Putin nevylúčil, že sa bude v roku 2018 uchádzať o štvrtý prezidentský mandát, na základe ktorého by bol hlavou štátu do roku 2024. Zostať vo funkcii aj po tomto roku by podľa neho bolo "škodlivé pre krajinu".

Putin, ktorý má 62 rokov, je faktickým vodcom Ruska od svojho prvého zvolenia za prezidenta v roku 2000. Po dvoch štvorročných mandátoch, čo je hranica zakotvená v ústave, sa uspokojil s funkciou premiéra a v roku 2012 bol opätovne zvolený za prezidenta, tentoraz už na šesťročné obdobie.