Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Putinov prejav o stave Ruska mal v TV najnižšiu sledovanosť od 2014

Na snímke ruský prezident Vladimir Putin počas prejavu o stave krajiny v ruskom parlamente v Moskve 20. februára 2019. Foto: TASR/AP

Putinov pol druha hodiny trvajúci prejav o stave krajiny vysielalo v stredu v priamom prenose päť televíznych staníc: Prvý kanál, Rossija 1, Rossija 24, Moskva 24 a televízia 360.

Moskva 22. februára (TASR) - Posolstvo ruského prezidenta Vladimira Putina k poslancom Federálneho zhromaždenia malo najnižšiu sledovanosť za posledných päť rokov. Informovala o tom agentúra Interfax.

Putinov pol druha hodiny trvajúci prejav o stave krajiny vysielalo v stredu v priamom prenose päť televíznych staníc: Prvý kanál, Rossija 1, Rossija 24, Moskva 24 a televízia 360.

Podľa prieskumu denníka Kommersant ho sledovalo 5,9 percenta Moskovčanov, čo je 870.000 ľudí. Tento ukazovateľ je na úrovni roka 2013 - teda pred vypuknutím konfliktu na Ukrajine a pripojením Krymského polostrova k Ruskej federácii. Vtedy mal Putinov prejav v Moskve 5,5 percenta divákov.

Rekordný počet divákov mal prejav, ktorý Putin predniesol v decembri 2014 - v roku pripojenia Krymu k Rusku -, keď ho sledoval každý desiaty Moskovčan a každý druhý televízny divák v Rusku. V ďalších rokoch záujem o túto médiami ostro sledovanú udalosť postupne klesal.

Ako v piatok informoval hovorca Kremľa Dmitrij Peskov, ruské vedenie vie o poklese záujmu televíznych divákov o Putinov prejav. Kremeľ ho však vysvetľuje presunom divákov k internetu, odkiaľ nie je možné získať operatívne údaje o počte sledujúcich.

"Skutočnosť, že určitý segment televíznych divákov prešiel k internetu, je procesom, ktorý badať vo všetkých krajinách sveta," dodal Peskov.