Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Raketa vypálená z Jemenu zasiahla už druhú loď v Červenom mori

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Strela evidentne cielila na inú nákladnú loď Al Jasrah (čítaj: al Džasra), ktorú zasiahol projektil v piatok predtým.

Dubaj 15. decembra (TASR) - Balistická strela vypálená z územia Jemenu ovládaného húsíami zasiahla v piatok nákladnú loď v Červenom mori. Loď plaviaca sa pod libérijskou vlajkou neďaleko strategického prielivu Báb al-Mandáb začala horieť, informoval o tom predstaviteľ amerických ozbrojených síl. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry AP.

Plavidlo bolo identifikované ako MSC Palatium III a predstaviteľ amerických síl dodal, že nie je jasné, či niekto pri útoku utrpel zranenia. Informácie poskytol pod podmienkou zachovania anonymity.

Strela evidentne cielila na inú nákladnú loď Al Jasrah (čítaj: al Džasra), ktorú zasiahol projektil v piatok predtým. Iránom podporovaní povstalci v Jemene sa dosiaľ k zodpovednosti za útok neprihlásili.

Húsíovia stále častejšie útočia na lode v Červenom mori a prihlásili sa už k sérii raketových útokov z posledných dní, ktoré však nezasiahli plavidlá v Červenom mori a v jeho strategickom prielive Báb al-Mandab.

Podľa skoršieho vyhlásenia húsíov ide o reakciu na konflikt medzi Izraelom a palestínskym militantným hnutím Hamas, na strane ktorého stoja.