Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Herec Jiří Bartoška má rakovinu

V roku 1947 sa narodil populárny český divadelný a filmový herec JIŘÍ BARTOŠKA, prezident známeho filmového festivalu v českých Karlových Varoch (MFF Karlove Vary). Foto: TASR/Michal Svítok

Herec pre chorobu už zrušil niekoľko predstavení v divadle. Bez jeho účasti prebiehajú prípravy na karlovarský festival.

Bratislava 14. novembra (Teraz.sk) - Po zistení zákernej choroby podstúpi známy český herec Jiří Bartoška chemoterapiu. Po dohode s pacientom to oznámila Fakultní nemocnice v Motole. Ďalšie informácie o jeho zdravotnom stave nebude na žiadosť pacienta nemocnica poskytovať. Informáciu priniesol portál idnes.cz.

Herec sa zatiaľ lieči ambulantne. Pre chorobu už zrušil niekoľko predstavení v divadle. Bez jeho účasti prebiehajú prípravy na karlovarský festival.

Na prípravách 50. ročníka medzinárodného filmového festivalu v Karlových Varoch, ktorého je pán Bartoška prezidentom, dlhodobo pracuje festivalový tím,“ uviedla hovorkyňa festival Uljana Donátová. Podľa jej ďalších slov je konanie jubilejného ročníka plánovaného na 3. až 11. júla 2015 nie je v tejto chvíli ohrozené.

Jiří Bartoška podstúpil koncom októbra v motolskej nemocnici biopsiu. Lekári mu odobrali vzorku tkaniva z brušnej dutiny na ďalšie vyšetrenie.

Bartoška už začiatkom októbra bral antibiotiká, keď natáčal seriál Já, Mattoni a sťažoval si na únavu po dvanásťhodinovom natáčaní. Jeho súčasný zdravotný stav podľa hovorkyne televízie nijak prípravu seriálu neovplyvní. „Natáčanie všetkých projektov Českej televízie prebieha štandardne,“ dodala hovorkyňa ČT Alžběta Plívová.