Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Rakúšan si príbeh o chytení hada vymyslel, aby sa ho zbavil

Ilustračná snímka Foto: TASR/Lýdia Vojtaššáková

Salzburčan, ktorého totožnosť nezverejnili, totiž tvrdil, že minulý týždeň v piatok na prechádzke po nábreží rieky Salzach zbadal a odchytil sedemkilogramového veľhada kráľovského.

Viedeň 26. júla (TASR) - Rakúšan zo Salzburgu, ktorý si vyslúžil uznanie verejnosti za odvážne odchytenie 2,3 metra dlhého veľhada kráľovského na brehu rieky, sa priznal, že si príbeh vymyslel.

Chcel sa tak zbaviť plaza, pretože sa oň pre jeho veľkosť už nedokázal postarať. Informovalo o tom dnes Rakúske združenie na ochranu zvierat.

"Ukázalo sa, že hada už nezvládal a chcel sa ho týmto spôsobom zbaviť," uviedla riaditeľka združenia Susanne Hemetsbergerová.

Majiteľ odovzdal plaza zvieraciemu útulku.

Riaditeľka pripustila, že s odstupom času je pôvodný príbeh muža o chytení hada naozaj podozrivý. Salzburčan, ktorého totožnosť nezverejnili, totiž tvrdil, že minulý týždeň v piatok na prechádzke po nábreží rieky Salzach zbadal a odchytil sedemkilogramového veľhada kráľovského.

"Žiaden okoloidúci, ktorý nie je znalcom hadov, by nikdy nechytil veľhada kráľovského. Naopak, takíto ľudia by kričali, utekali odtiaľ a zavolali políciu," dodala riaditeľka združenia.

Muž má ešte dvoch ďalších dvojmetrových hadov, ktoré chce niekomu darovať, dodala Hemetsbergerová.

"Majiteľ hada servíroval jedno klamstvo za druhým a dúfam, že za to dostane náležitý trest. Nemôže len tak vypustiť hada a potom sa stavať do pózy nálezcu," povedala riaditeľka. Vyzvala na obmedzenie predaja exotických zvierat ako domácich miláčikov, lebo neskúsení majitelia často zistia, že je to pre nich príliš náročné.