Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Človek preoblečený za klauna splašil koňa,jazdkyňa sa pri páde zranila

Ilustračná snímka klauna Foto: TASR/AP

Klaun následne z miesta incidentu odišiel bez toho, aby sa zaujímal o stav zranenej ženy. Ukázalo sa tiež, že už predtým vystrašil aj skupinu turistov.

Viedeň 27. októbra (TASR) - Neznámy človek prezlečený za klauna spôsobil v Rakúsku zranenia jazdkyni na koni, keď náhle vybehol z lesa a zapískal pred zvieraťom na papierovej píšťalke. O incidente, ktorý sa odohral ešte minulú nedeľu, informovala dnes agentúra APA s odvolaním sa na vyjadrenie polície.

Postava v čiernej mikine s kapucňou a červeným nosom sa objavila na lesnej ceste pri obci Fahnsdorf v spolkovej krajine Dolné Rakúsko, kadiaľ práve prechádzala na koni 19-ročná žena. Vyľakanému zvieraťu sa podlomili nohy, pričom jazdkyňa spadla na zem a utrpela pomliaždeniny. Samotný kôň vyviazol z incidentu bez zranení.

"Klaun" následne z miesta incidentu odišiel bez toho, aby sa zaujímal o stav zranenej ženy. Ukázalo sa tiež, že už predtým vystrašil aj skupinu turistov.

Polícia podľa APA tento prípad vyšetruje ako ublíženie na zdraví z nedbanlivosti a neposkytnutie pomoci zranenému. Vyhlásila tiež pátranie po osobe "vysokej približne 1,75 metra normálnej postavy".

Z európskych krajín, ako aj z USA hlásili v uplynulých týždňoch čoraz viac incidentov, pri ktorých osoby prezlečené za klaunov ľudí buď strašia, alebo na nich útočia.