Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Polícia pátra po možných ďalších obetiach explózie plynu vo Viedni

Hasiči prehľadávajú ruiny po výbuchu obytnej budovy vo Viedni 26. júna 2019. Štyri osoby boli podľa predbežných informácií ťažko zranené pri explózii plynu, ku ktorej došlo v stredu v obytnom dome vo Viedni. Ďalších šesť osôb utrpelo ľahké zranenia. Foto: TASR/AP

Jeden z ťažko zranených je v ohrození života po tom, ako vnútri budovy utrpel okrem iného zlomeniny kostí a ťažké vnútorné zranenia.

Viedeň 26. júna (TASR) - Dve osoby utrpeli podľa aktualizovaných informácií ťažké zranenia pri explózii plynu, ku ktorej došlo v stredu v obytnom dome vo Viedni. Ďalších desať osôb bolo zranených ľahko, pričom polícia pátra po možných iných obetiach výbuchu. S odvolaním sa na údaje miestnej polície o tom informovala agentúra AP.

K explózii plynu došlo okolo 16.30 h SELČ v päťposchodovom obytnom dome pri uliciach Pressgasse a Schäfergasse vo štvrtom viedenskom obvode.


Postihnutá budova sa následkom explózie čiastočne zrútila, pričom poškodený bol aj susedný dom.

Viedenskí záchranári pre agentúru APA uviedli, že jeden z ťažko zranených, 35-ročný muž, je v ohrození života po tom, ako vnútri budovy utrpel okrem iného zlomeniny kostí a ťažké vnútorné zranenia.

Hoci predstavitelia polície vo svojom prvom vyhlásení hovorili o štyroch ťažko zranených, toto číslo neskôr znížili na dvoch.

Polícia v súvislosti s incidentom uzavrela ulice v okolí miesta výbuchu a začala pátranie po možných ďalších obetiach.