Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Pri páde lavíny v Tirolsku zahynuli dvaja Nemci

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Muži vo veku 45 a 61 rokov boli súčasťou päťčlennej skupiny lyžiarov vedenej miestnym obyvateľom, ktorá sa pohybovala mimo vyznačených tratí v oblasti známej ako Hintere Rendl.

Innsbruck 18. marca (TASR) - Dvaja Nemci zahynuli v lavíne, ktorá sa v piatok spustila v katastri obce Sankt Anton am Arlberg v rakúskej spolkovej krajine Tirolsko. Oznámila to v noci nadnes tamojšia polícia.

Muži vo veku 45 a 61 rokov boli súčasťou päťčlennej skupiny lyžiarov vedenej miestnym obyvateľom, ktorá sa pohybovala mimo vyznačených tratí v oblasti známej ako Hintere Rendl. Pri prechádzaní lavinózneho úseku na svahu so sklonom okolo 40 stupňov uvoľnil posledný člen skupiny doskovú lavínu, ktorá strhla jeho dvoch krajanov.

Zasypaných sa síce podarilo nájsť približne po pol hodine, privolaný lekár však už skonštatoval len ich smrť. Obaja Nemci boli vybavení lavínovými airbagmi, aktivovaný bol ale iba jeden.

Lavínové nešťastia si tento týždeň vyžiadali v Tirolsku celkom sedem mŕtvych. V pondelok sa lavína stala osudná holandskému snoubordistovi. V stredu neprežili pád mohutnej lavíny v údolí Schmirntal štyria lyžiari zo Švajčiarska, ktorých našli pod 12-metrovou masou snehu.