Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Vo Viedni zaistila polícia v noci 21 migrantov, zatkla dvoch pašerákov

Migranti, ilustračné foto Foto: TASR/AP

Utečencom - pochádzajúcim z Iraku a Sýrie - poskytli prvú pomoc. Polícia zatkla podozrivú 40-ročnú prevádzačku tureckej štátnej príslušnosti.

Viedeň 2. septembra (TASR) - Dvadsaťjeden ľudí vrátane piatich detí odhalila v noci nadnes rakúska polícia v dvoch prevádzačských autách vo Viedni. Informovala o tom rakúska stanica ORF a dodala, že v súvislosti s týmito prípadmi zatkla polícia dvoch podozrivých pašerákov.

Strážnikov mestskej polície vo viedenskom obvode Leopoldstadt upozornili dnes ráno o 04.30 h na očividne preťaženú dodávku s tónovanými oknami. Pri následnej prehliadke vodiča i celkového vozidla hliadka objavila, ako sa v zadnej časti vozidla tlačí celkovo 11 osôb, medzi ktorými boli dve deti.

Utečencom - pochádzajúcim z Iraku a Sýrie - poskytli prvú pomoc. Polícia zatkla podozrivú 40-ročnú prevádzačku tureckej štátnej príslušnosti.

Iba niekoľko hodín predtým si príslušníci mestskej polície v obvode Simmering neďaleko diaľničného výjazdu všimli očividne preplnenú dodávku so zatemnenými sklami. Polícia voz sledovala a zastavila.

Po kontrole odhalili na podlahe upraveného auta natlačených desať migrantov z Iraku - štyroch mužov, tri ženy a tri deti. Utečencom rovnako poskytli prvú pomoc. Auto i 47-ročného podozrivého srbského prevádzača zadržali.