Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Vo Viedni súdia násilníkov z Iraku, ktorí zneužili mladú Nemku

Ilustračné foto Foto: TASR

Žena, mala podľa znaleckého posudku v organizme najmenej dve promile alkoholu, precitla zrazu na posteli v malej neznámej izbe v spoločnosti neznámych mužov. Prípad sa stal v roku 2015.

Viedeň 21. februára (TASR) - Deväť utečencov z Iraku vo veku 22-48 rokov sa od dneška na Krajinskom súde vo Viedni zodpovedá zo sexuálneho zneužitia a brutálneho skupinového znásilnenia istej mladej Nemky počas silvestrovskej noci 2015.

Stopy po spermiách šiestich z mužov sa našli na tele poškodenej, avšak napriek tomu až na jediného z obžalovaných všetci tvrdia, že sú nevinní, a pokúšajú sa vinu preniesť na niektorého z krajanov. Nič na tom nemení ani skutočnosť, že je väčšina z nich v príbuzenskom vzťahu.

Aj tí, ktorí pripustili pohlavný styk s 28-ročnou poškodenou, hovoria o tom, že sa tak stalo z jej iniciatívy.

Žena, ktorá bola v silne podnapitom stave, mala podľa znaleckého posudku v organizme najmenej dve promile alkoholu, precitla zrazu na posteli v malej neznámej izbe v spoločnosti neznámych mužov, ktorí ju postupne zneužili.

Poškodená, ktorá je odvtedy v traumatickom stave a ktorá strávila časť minulého roka na psychiatrii, v predvečer procesu opäť skolabovala. V súdnej sieni sa tak neobjavila.

Proces bude pokračovať výsluchom ďalších obžalovaných vo štvrtok, vynesenie rozsudkov sa očakáva v druhý májový deň.