Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Rakúsko: Zadržali dvoch Sýrčanov, ktorí sa priznali k zabitiu známeho

Foto: TASR/AP

Rakúskym kriminalistom sa podarilo objasniť okolnosti, ktoré viedli k úmrtiu 30-ročného Srba v Salzburgu. Polícii k tomu pomohli v konečnom dôsledku informácie susedov.

Salzburg 27. júla (TASR) - Rakúskym kriminalistom sa podarilo objasniť okolnosti, ktoré viedli k úmrtiu 30-ročného Srba v Salzburgu. Polícii k tomu pomohli v konečnom dôsledku informácie susedov. V noci nadnes zadržali príslušníci bezpečnostných zložiek dvoch 19-ročných mladíkov zo Sýrie, z ktorých jeden už má štatút utečenca a druhý je žiadateľom o azyl. Obaja sa priznali, že chceli muža okradnúť a pritom riskovali i jeho neprirodzenú smrť.

Informácie priniesli dnes tlačová agentúra APA i rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

Podozriví a obeť, ktorú našli po znepokojení jej otca v noci z 9. na 10. júla spútanú a so známkami ublíženia na zdraví v prázdnej vani, sa poznali už skôr. Obaja mladíci si z bytu zabitého odniesli predovšetkým šatstvo.

Kriminalisti síce konštatovali zranenia muža na tvári a všimli si rozhádzaný byt, avšak nenašli stopy po násilnom vniknutí do bydliska obete, z čoho usudzovali, že násilníkov vpustila do bytu samotná obeť.