Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Vlak narazil v rakúskom tuneli na dvere, evakuovali stovky cestujúcich

Foto: Tablet.TV

Na mieste zasahovalo 70 požiarnikov zo šiestich jednotiek hasičského zboru.

St. Pölten/Tulln 23. septembra (TASR) - Presne 287 cestujúcich z vlakovej súpravy rýchlika ICE na trati Viedeň-Hamburg museli dnes evakuovať z tunela neďaleko obce Rassing v Dolnom Rakúsku. Stalo sa tak po tom, ako súprava narazila v tuneli na dvere stratené inou súpravou a uviazla tam. Na mieste zasahovalo 70 požiarnikov zo šiestich jednotiek hasičského zboru.

Panika na mieste incidentu nevypukla, evakuácia, ktorá si vyžiadala desiatky minút, prebehla organizovanie a bez akýchkoľvek zranení. Autobusy previezli pasažierov, ktorí predtým museli absolvovať 300 schodov, do St. Pöltenu, odkiaľ mali pokračovať ďalej už po železnici.

Ešte pred začiatkom evakuácie vypli v lokalite elektrický prúd a všetky vlaky, ktoré sa už nachádzali na spomínanom úseku trate, odklonili.

Ako informovala tlačová agentúra APA s odvolaním sa na hovorcu Rakúskych spolkových železníc (ÖBB) Christophera Seifa, odlomené dvere pochádzali z ruského vlaku smerujúceho z Moskvy do Nice, ktorý ich stratil v 3,5 kilometra dlhom tuneli.

Zatiaľ nie je jasné, koľko potrvá uzavretie trate, z ktorej musia odstrániť najskôr súpravu ICE a následne preskúmať, či nevznikli škody na infraštruktúre.