Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Rakúsky prezident je údajne nespokojný s vládou kvôli sporu s EÚ

Na snímke rakúsky prezident Heinz Fischer. Foto: TASR/Martin Baumann

Spor s európskymi partnermi však podľa všetkého nebol jediným dôvodom nespokojnosti.

Viedeň 24. februára (TASR) - Rakúsky spolkový prezident Heinz Fischer si na dnes večer pozval do svojho sídla vedenie koaličnej vlády, vyplýva z informácií rakúskych médií. Ani úrad hlavy štátu, ani vládne zdroje to však nepotvrdili.

Podľa štvrtkového vydania denníka Kurier, ako o tom s predstihom informovala večer tlačová agentúra APA, je najvyšší rakúsky predstaviteľ nespokojný s faktom, že sa rakúska vláda dostala kvôli zavedeniu limitov pre migrantov do sporu s partnermi z Európskej únie. Ďalším dôvodom na nespokojnosť je údajne fakt, že k oficiálnemu zverejneniu limitov došlo pred predchádzajúcim posúdením tohto opatrenia z právneho hľadiska.

Do viedenského Hofburgu dostali pozvanie rakúsky spolkový kancelár Werner Faymann, vicekancelár Reinhold Mitterlehner, ministerka vnútra Johanna Miklová-Leitnerová, šéf diplomacie Sebastian Kurz, ako aj minister obrany Peter Doskozil.

Na stretnutí by ďalej nemali chýbať najvyšší viedenský predstaviteľ Michael Häupl, ako aj Wilfried Haslauer - aktuálny šéf Konferencie krajinských hajtmanov (premiérov) či predseda Správneho súdneho dvora Rudolf Thienel.