Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Zahraničie

Rath opäť vyhľadal lekárov, stres mu vraj zhoršil zdravotný stav

David Rath Foto: internet

Podľa vyjadrenia advokáta musí Rath ešte dva týždne ležať.

Praha 29. apríla (TASR) - Bývalý stredočeský hajtman David Rath, ktorý čelí obžalobe z korupcie a manipulácie verejných objednávok, dnes opätovne vyhľadal lekársku pomoc, pretože podľa vlastných slov pre české médiá mu stres spôsobený štátnym zástupcom Petrom Jirátom spôsobil silné bolesti hlavy, pískanie v ušiach a závrate. Lekári ho ošetrili a prepustili do domáceho prostredia.

Ratha, ktorý v nedeľu popoludní spadol z bicykla na cyklistickom chodníku v Stredočeskom kraji a u ktorého mali lekári podozrenie, že utrpel otras mozgu, prepustili z nemocnice, do ktorej ho odviezli záchranári, iba v utorok.

Podľa vyjadrenia advokáta musí Rath ešte dva týždne ležať. Súd však na návrh obžaloby schválil dnes návrh, aby aktuálny stav a obvineného preskúmal znalec z odboru zdravotníctva. Výsledok previerky má byť známy do 11. mája. Na tento termín bol stanovený termín ďalšieho pojednávania na Krajskom súde v Prahe.

Štátny zástupca Petr Jirát vyhlásil, že Rath sa zo zdravotných dôvodov nedostavil pred súd už niekoľkokrát, a to s úmyslom sabotovať a predlžovať celý proces.

Práve jeho vyjadrenia a kroky mali mať za následok dočasné zhoršenie Rathovho zdravotného stavu.