Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Pri veľkej razii zatkli v Nemecku 40 osôb severoafrického pôvodu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Razie polícia podnikla v sobotu večer v 18 kaviarňach, herniach, kasínach a baroch v štvrti neďaleko hlavnej železničnej stanice v Düsseldorfe.

Berlín 17. januára (TASR) - Nemecká polícia zatkla 40 mužov pri raziách v meste Düsseldorf na západe Nemecka. Informovala o tom dnes agentúra AP a dodala, že operácia bola výsledkom dlhodobého vyšetrovania organizovaných krádeží, na ktorých sa podieľali tiež osoby severoafrického pôvodu.

Razie polícia podnikla v sobotu večer v 18 kaviarňach, herniach, kasínach a baroch v štvrti neďaleko hlavnej železničnej stanice v Düsseldorfe, oblasti častých krádeží a so zvýšenou drogovou kriminalitou. Na šesťhodinovej operácii participovalo 300 policajtov.

Policajti preverili v sobotu spolu 294 ľudí, prevažne mužov severoafrického pôvodu a zatkli 40 z nich, pričom 38 osôb zadržali na základe podozrenia z nezákonného pobytu, píše sa v dnešnom vyhlásení polície. Policajti zhabali ďalej šesť mobilných telefónov, použitých pri zločinoch.

Zásah vyšetrovatelia plánovali od vlaňajška a nekonal sa na podnet útokov počas silvestrovských osláv v Kolíne nad Rýnom, zdôraznila polícia. Operáciu zorganizovala špeciálna policajná jednotka "Casablanca", ktorá vyšetruje sieť düsseldorfského organizovaného zločinu.