Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

V Ríme boli v kontajneri ženské nohy. K vražde sa priznal brat obete

Policajti a forenzní experti prehľadávajú kontajner, v ktorom boli boli nájdené ľudské nohy 16. augusta 2017 v Ríme. Foto: TASR/AP

Polícia dnes objavila aj zvyšnú časť tela obete, ktorú páchateľ hodil do odpadového kontajnera na inej ulici neďaleko miesta, kde obaja súrodenci bývali.

Rím 16. augusta (TASR) - Brat obete sa priznal k brutálnej vražde ženy, ktorej nohy sa našli v kontajneri na stavebný odpad v talianskej metropole Rím. Informovala o tom dnes rímska polícia, ktorú citovala agentúru DPA.

Páskou zlepené nohy ženy, ktorej telo bolo rozrezané na polovicu v oblasti slabín, sa našli v utorok večer v luxusnej obytnej štvrti Parioli. Polícia rýchlo vytypovala ako podozrivého 62-ročného brata obete, ktorý sa k vražde počas výsluchu priznal.

Obeťou zločinu sa stala 59-ročná Nicoletta Diotalleviová. Zavraždil ju jej brat Maurizio, s ktorým žila v spoločnom byte vo štvrti Flaminio; telo potom rozrezal na kusy v snahe zahladiť stopy. Ako predpokladaný motív vraždy sa uvádzajú spory o peniaze.

Polícia dnes objavila aj zvyšnú časť tela obete, ktorú páchateľ hodil do odpadového kontajnera na inej ulici neďaleko miesta, kde obaja súrodenci bývali.

Maurizio Diotallevi po spáchaní zločinu nahlásil na polícii, že je jeho sestra nezvestná. Akým spôsobom bola žena zavraždená, polícia neuviedla. Páchateľa vzali do väzby.

Policajti a forenzní experti prehľadávajú kontajner, v ktorom boli boli nájdené ľudské nohy 16. augusta 2017 v Ríme.
Foto: TASR/AP