Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Rím prijal opatrenia na odstránenie potkanov z oblasti Kolosea

Archívna snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Operácia bude pokračovať aj na budúci týždeň, uviedla mestská samospráva, pričom sa budú čistiť zelené plochy v okolí Kolosea, kanalizácia, kde sa potkany bežne vyskytujú, a budú sa klásť pasce.

Rím 26. augusta (TASR) - Rímska samospráva v sobotu oznámila, že podniká kroky na riešenie problému zamorenia Kolosea potkanmi po tom, ako turisti na sociálnych sieťach zverejnili fotografie hlodavcov potulujúcich sa v blízkosti tohto antického amfiteátra. TASR správu prevzala z tlačovej agentúry AFP.

Šéfka mestského úradu pre zber odpadu Sabrina Alfonsiová uviedla, že v piatok večer sa začal "špeciálny zásah", aby sa zabezpečilo, že ľudia budú môcť bezpečne prechádzať okolo jedného z najnavštevovanejších talianskych turistických miest.

Operácia bude pokračovať aj na budúci týždeň, uviedla mestská samospráva, pričom sa budú čistiť zelené plochy v okolí Kolosea, kanalizácia, kde sa potkany bežne vyskytujú, a budú sa klásť pasce. V meste žije približne sedem miliónov potkanov, čo predstavuje 2,5 potkana na každého obyvateľa.

Radnica zverejnila fotografie upratovačov, ktorí zbierajú hromady plastových fliaš od vody, plechoviek od nápojov a iných odpadkov na pozadí osvetleného Kolosea. Rím už dlhé roky zápasí s krízou s odpadkami, ktoré sa často povaľujú na uliciach vedľa preplnených košov.

Koloseum, postavené pred 2000 rokmi, bolo najväčším amfiteátrom v Rímskej ríši a slúžilo na gladiátorské zápasy, popravy a poľovačky na zvieratá.