Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Ľudia opisujú ženu zapletenú do vraždy Kima ako tiché dievča

Na kombosnímke nevlastný brat severokórejského vodcu Kim Čong-nam (vľavo) a severokórejský vodca Kim Čong-un (vpravo). Foto: TASR/AP

Sisi Aisyahová je jednou z troch osôb, ktoré zatiaľ zatkla malajzijská polícia za možnú účasť na atentáte na Kim Čong-nama, nevlastného brata severokórejského vodcu Kim Čong-una.

Jakarta 17. februára (TASR) - Rodina a bývalí susedia Indonézanky podozrivej z účasti na trúfalej vražde Kim Čong-nama, nevlastného brata severokórejského vodcu Kim Čong-una, v Malajzii sú ohromení zatknutím tejto mladej matky. Podľa nich je to slušné, tiché "dobré dievča".

Sisi Aisyahová (25) je jednou z troch osôb, ktoré zatiaľ zatkla malajzijská polícia za možnú účasť na atentáte na Kim Čong-nama.

V rokoch 2008-2011 žila s manželom v skromnom byte s odlupujúcou sa červenou farbou na stenách v husto zaľudnenej štvrti Tambora v západnej časti indonézskeho hlavného mesta Jakarta.

Jej svokor Tjia Liong Kiong, ktorý žije v neďalekej štvrti pre strednú vrstvu, scharakterizoval Aisyahovú ako "veľmi milú, slušnú a úctivú osobu".

"Neverím, že by spáchala takýto zločin," povedal svokor.

Troch podozrivých, dve ženy a muža, údajne malajzijského priateľa Aisyahovej, zatkli každého zvlášť v stredu 15. februára a vo štvrtok 16. februára.

Polícia identifikovala ženy za pomoci záznamov z bezpečnostných kamier na medzinárodnom letisku v malajzijskej metropole Kuala Lumpur, kde Kim Čong-namovi v pondelok dopoludnia náhle prišlo zle. Pri prevoze do nemocnice zomrel, ale stihol zdravotníkom na letisku povedať, že ho postriekali chemikáliou.

Aminah, žena v domácnosti, ktorá bola kedysi Aisyahovej susedkou v Tambore, neverí správam v niektorých médiách, že jej kamarátka je špiónka. "Ako by som mohla niečomu takému veriť?! Je veľmi slušná ku všetkým ľuďom, je taká prostá. Ako by mohla zabiť dôležitého muža? V žiadnom prípade, to nie je možné," dodala Aminah.