Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Zahraničie

Romneyho syn sa ospravedlnil Obamovi za to, že ho chcel udrieť

Republikánsky kandidát Mitt Romney so synmi Joshom a Taggom(vľavo). Foto: TASR/AP

Tagg Romney a ďalší štyria dospelí synovia republikánskeho kandidáta sa intenzívne zapájajú do jeho kampane pred novembrovými prezidentskými voľbami.

Morrison 24. októbra (TASR) - Syn prezidentského kandidáta amerických republikánov Mitta Romneyho sa ospravedlnil prezidentovi Barackovi Obamovi za emotívne vyjadrenie na jeho adresu. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Tagg Romney (42) po druhej z trojice televíznych debát, ktorá sa uskutočnila 17. októbra, vyhlásil, že mal chuť udrieť Obamu za to, že označil jeho otca za klamára.

"Človek vstane zo stoličky a chce sa mu vybehnúť na diskusné pódium a dať mu ranu päsťou," vyjadril mladý Romney svoje pocity v rozhovore pre rozhlasovú stanicu v Severnej Karolíne.

Súčasne však zdôraznil, že takáto reakcia nebola možná, jednak s ohľadom na prítomnosť tajných agentov, ale tiež preto, že verbálne konfrontácie patria k podstate volebného procesu.

Hovorkyňa republikánskej prezidentskej kampane Amanda Hennebergová neskôr označila vyjadrenie Tagga Romneyho za žart, ktorým chcel len vyjadriť svoju frustráciu.

V pondelok, po poslednom z televíznych duelov, vyšiel Tagg na pódium spolu s ďalšími členmi Romneyho rodiny a kamery zachytili ako si podáva ruku a konverzuje s Obamom.

Predstaviteľ kampane Mitta Romneyho v utorok uviedol, že sa Tagg počas rozhovoru s Obamom za kontroverznú poznámku ospravedlnil. Podľa CNN to potvrdili aj zdroje z Obamovho tímu.

Tagg Romney a ďalší štyria dospelí synovia republikánskeho kandidáta sa intenzívne zapájajú do jeho kampane pred novembrovými prezidentskými voľbami.