Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Romneyho tím chcel učiť Obamu ´byť Američanom´

Foto: TASR/AP

Barack Obama sa opakovane pokúšal skoncovať so špekuláciami mnohých konzervatívcov, že sa nenarodil v Spojených štátoch, a preto zo zákona nemôže byť prezidentom.

North Huntingdon 17. júla (TASR) - Členovia kampane republikána Mitta Romneyho dnes nanovo zaútočili na amerického prezidenta Baracka Obamu.

Republikánsky politik John Sununu - blízky Romneymu - povedal, že Obama by sa mal učiť byť Američanom.

Na videokonferencii s novinármi bývalý guvernér štátu New Hampshire označil Obamu a jeho tím za "bandu klamárov". Dodal, že si želá, aby sa prezident naučil, ako to je byť Američanom. Potom však Sununu svoje výroky zmierňoval, napísala agentúra Reuters.

Obama sa opakovane pokúšal skoncovať so špekuláciami mnohých konzervatívcov, že sa nenarodil v Spojených štátoch, a preto zo zákona nemôže byť prezidentom.

Otázke Obamovho rodiska sa Romney snažil vždy vyhýbať a Sununu zrevidoval svoje výroky. Spresnil, že vlastne chcel povedať, hoci to nevyslovil, že prezident sa musí naučiť americký recept na podnikanie.

Hovorkyňa Obamovej kampane Lis Smithová v tejto súvislosti uviedla, že Romneyho tím sa pokúšal odvrátiť pozornosť od zodpovedania "vážnych otázok" ohľadom republikánovho pôsobenia vo firme Bain Capital, jeho investícií v zahraničných daňových rajoch a kont mimo USA.