Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Zahraničie

Rozhlas a noviny v Aténach zasiahol požiar; podozrievajú podpaľačov

Na snímke požiarom poškodené sídlo mediálnej organizácie Real Group, pod ktorú patrí grécka rozhlasová stanica Real FM a noviny Real News v Aténach 13. júla 2022. Foto: TASR/AP

Grécky minister zahraničných vecí Nikos Dendias útok na stanicu a noviny, ktorý spôsobil požiar a ohrozil ľudské životy, označil za "totálne trestuhodný" čin.

Atény 13. júla (TASR) - Kancelárie gréckej rozhlasovej stanice Real FM a novín Real News v Aténach zasiahol v noci na stredu požiar. Išlo údajne o útok podpaľačov. TASR správu prevzala z agentúr AFP a DPA.

Na mieste zasahovalo 18 hasičov, ktorý s plameňmi bojovali dve hodiny. Z budovy evakuovali všetkých zamestnancov, píše AFP s odvolaním sa na vyjadrenia spoločnosti Real Group, ktorá stanicu aj noviny vlastní. Viacero osôb previezli do nemocnice s dýchacími ťažkosťami.

Príčiny požiaru neboli bezprostredne známe, polícia však prípad vyšetruje. V budove údajne našli pozostatky kanistrov s benzínom.

Vlastník Real Group Nikos Chatzinikolau na Twitteri hlásil "výbuchy a požiar" v priestoroch Real FM a Real News. "Vypaľujú nás! Usilujú sa nás zatvoriť," napísal.

Grécky minister zahraničných vecí Nikos Dendias útok na stanicu a noviny, ktorý spôsobil požiar a ohrozil ľudské životy, označil za "totálne trestuhodný" čin, ktorý je v rozpore so slobodou prejavu v Grécku.

Vo februári explodovali pred domami novinára a policajta v Aténach dve výbušné zariadenia. Spôsobili škody na majetku, no nevyžiadali si žiadne obete, pripomína AFP.