Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Rubio obvinil médiá, že v snahe o vyššiu sledovanosť pomáhajú Trumpovi

Republikánsky kandidát na amerického prezidenta a biznismen Donald Trump Foto: TASR/AP

Podobne na Trumpa zaútočil dnes aj jeho ďalší súper, senátor za štát Texas Ted Cruz.

Washington 6. marca (TASR) - Senátor za americký štát Florida Marco Rubio dnes obvinil médiá, že v snahe o vysokú sledovanosť "lejú vodu na mlyn" Donaldovi Trumpovi, jeho súperovi v boji o nomináciu Republikánskej strany na úrad prezidenta USA.

"Strávil som tu päť minút a dve z troch otázok, ktoré ste mi položili, sa týkali Donalda Trumpa," upozornil Rubio reportérku televízie CNN, ktorá ho požiadala o rozhovor v rámci republikánskej konferencie v štáte Maryland.

Svojho súpera Trumpa Rubio opäť označil za podvodníka a pokrytca a obvinil ho z útokov na konkurentov. "Ak niekto stále iných udiera po tvári, nevyhne sa tomu, aby mu to niekto nevrátil," upozornil Rubio.

Podobne na Trumpa zaútočil dnes aj jeho ďalší súper, senátor za štát Texas Ted Cruz, ktorý v prejave pred svojimi prívržencami v meste Wichita v štáte Kansas upozornil, že "hovoriť o obnovení dávnej slávy Ameriky je ľahké. Dá sa to aj dať vyšiť na šiltovku". Podľa jeho názoru je však Trump neschopný pochopiť základné princípy riadenia takej krajiny, akou sú Spojené štáty.

Miliardár Trump dnes zasa označila Rubia za slabocha a spolu s Cruzom ich obvinil zo snahy "zožrať súperov, a teda aj jeden druhého".

Republikáni majú dnes primárky v štáte Louisiana a volebné zhromaždenia (tzv. caucusy) v štátoch Kentucky, Maine a Kansas, v ktorom zvíťazil stal Ted Cruz.