Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Rubiova kampaň vyzýva: Voľte Kasicha, aby ste porazili Trumpa

Donald Trump Foto: TASR/AP

Najnovší prieskum verejnej mienky televízie Fox News ukázal, že Kasich vedie v Ohiu pred Trumpom, hoci v predchádzajúcich prieskumoch bodoval práve miliardár a podnikateľ Trump.

Washington 11. marca (TASR) - Volebná kampaň republikánskeho prezidentského kandidáta Marca Rubia radí voličom, aby na budúci týždeň podporili v primárkach v americkom štáte Ohio iného kandidáta, Johna Kasicha, pretože je to jeho domovský štát a takto bude možné poraziť republikánskeho favorita Donalda Trumpa. Informovala o tom dnes tlačová agentúra DPA.

"Ak ste voličom v republikánskych primárkach v Ohiu a chcete poraziť Donalda Trumpa, najlepšou voľbou v Ohiu je John Kasich. Je úradujúcim guvernérom štátu a v niektorých tamojších prieskumoch verejnej mienky sa ocitol k Donaldovi Trumpovi najbližšie," vyhlásil pre americkú spravodajskú televíziu CNN manažér Rubiovej volebnej kampane Alex Conant.

Manažér podobne vyzval voličov, ktorí chcú poraziť Trumpa, aby podporili Rubia v jeho domovskom štáte Florida.

Výzvy vychádzajú zo stratégie, ktorú presadzujú niektorí americkí experti. Podľa nich sa takto medzi republikánskych kandidátov rozdelí dostatočný počet delegátov na to, aby sa Trumpovi zabránilo získať nomináciu na júlovom zjazde republikánskej strany.

Najnovší prieskum verejnej mienky televízie Fox News ukázal, že Kasich vedie v Ohiu pred Trumpom, hoci v predchádzajúcich prieskumoch bodoval práve miliardár a podnikateľ Trump. Rubio medzitým na Floride zaostáva za Trumpom.