Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Rukojemníci sú po dráme v Roubaix v bezpečí, jeden páchateľ zahynul

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Podľa prokurátora išlo o čin kriminálnej skupiny, nie však teroristický čin.

Paríž/Roubaix 25. novembra (TASR) - Rukojemnícka dráma v severofrancúzskom meste Roubaix sa v utorok večer po niekoľkých hodinách skončila po zásahu polície, ktorá našla jedného z páchateľov mŕtveho. Ďalšieho zadržali, viacerým sa však podarilo utiecť, oznámil prokurátor Frédéric Fevre.



Ozbrojení muži podľa neho zadržiavali v dome v obytnej štvrti ženu a dve deti, jedno dievča a 11-mesačné bábätko, informovala agentúra DPA. Úrady ešte pred oznámením o ukončení policajnej operácie v meste neďaleko hraníc s Belgickom uviedli, že všetci rukojemníci sú už v bezpečí.

Prokurátor dodal, že išlo o čin kriminálnej skupiny, nie však teroristický čin. Skupina si zrejme cielene vybrala túto rodinu. Dvaja páchatelia sa pokúsili vziať za rukojemníka otca - riaditeľa banky - v blízkosti jeho domu s cieľom vylúpiť bankový trezor.

Podľa francúzskych médií však zasiahli policajti a bankárovi sa podarilo uniknúť. Jeden z ozbrojencov následne strieľal kalašnikovom a viacerí páchatelia našli úkryt v dome. Rukojemníkov oslobodila špeciálna policajná jednotka, ktorej príslušníci našli vnútri telo jedného z páchateľov.