Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Rumuni sa od prípadu mŕtvych migrantov dištancujú

Na snímke policajní a forenzní experti vyšetrujú pri nákladnom aute, ktoré je odstavené na krajnici diaľnice A4 pri rakúskom meste Parndorf, južne od Viedne 27. augusta 2015. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Žiadny rumunský občan nie je zapletený do tohto prípadu, tvrdí rumunské ministerstvo zahraničia.

Viedeň/Budapešť/Bukurešť 27. augusta (TASR) - Rozporuplné informácie prichádzajú z hlavných miest Rakúska, Maďarska a Rumunska v súvislosti s identitou vodiča chladiarenského vozidla, v ktorom sa dnes neďaleko rakúskeho Parndorfu našli mŕtve telá desiatok migrantov.

Rakúske a maďarské zdroje informovali, že vodičom vozidla mal byť podľa doterajších poznatkov občan Rumunska, ktorý ušiel z miesta, kde odstavil vozidlo, a po ktorom sa intenzívne pátra.



Rumunská tlačová agentúra Agerpress priniesla však stanovisko tamojšieho rezortu zahraničných vecí, podľa ktorého doterajšie informácie, ktoré majú k dispozícii v Bukurešti, naznačujú, že žiadny rumunský občan nie je zapletený do tohto prípadu.

Rumunské ministerstvo zahraničných vecí súčasne poprelo informáciu oficiálnych maďarských zdrojov, podľa ktorých muž, ktorý registroval chladiarenské vozidlo kedysi patriace slovenskej firme v maďarskom Kecskeméte, bol Rumun.

Rakúska polícia prisľúbila na podvečernej mimoriadnej tlačovej konferencii, že viac informácií o doterajších poznatkoch dúfa poskytnúť na ďalšej tlačovej konferencii, ktorá sa uskutoční v piatok predpoludním.