Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Rumunská tajná služba SRI chce rozvíjať regionálnu spoluprácu

Na archívnej snímke prezident Rumunska Klaus Werner Iohannis počas tlačovej konferencie po spoločnom rokovaní s prezidentom SR Andrejom Kiskom v Prezidentskom paláci v Bratislave 18. novembra 2015. Foto: TASR

Rumunský prezident Klaus Iohannis zdôraznil, že v období znepokojujúceho nárastu teroristickej hroby má existenčný význam spolupráca a koordinácia aktivít tajných služieb európskych štátov.

Bukurešť 29. marca (TASR) - Rumunská spravodajská služba SRI chce v záujme prevencie teroristických útokov rozvíjať kontakty s partnermi, a to predovšetkým regionálnu spoluprácu. Po výročnej konferencii tajnej služby to dnes vyhlásil jej riaditeľ Eduard Hellvig.

Podľa jeho slov vlani vyhostili z Rumunska alebo nevpustili na jeho územie 336 cudzincov podozrivých z teroristických aktivít.

SRI vníma aj migračnú krízu ako rizikový faktor a je pripravená zasiahnuť, ak by došlo k ďalšiemu zhoršeniu situácie na Blízkom východe alebo k úpravám tzv. balkánskej migračnej trasy, informovala tlačová agentúra MTI.

Na výročnej konferencii SRI nechýbal ani rumunský prezident Klaus Iohannis, ktorý zdôraznil, že v období znepokojujúceho nárastu teroristickej hroby má existenčný význam spolupráca a koordinácia aktivít tajných služieb európskych štátov.