Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Zahraničie

Rumunsko pre spoluprácu s al-Káidou a ISIL vyhostilo šesť cudzincov

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Skupina šiestich osôb podľa spravodajských služieb "udržiavala a rozvíjala vzťahy s teroristickými zložkami mimo Rumunska".

Bukurešť 5. apríla(TASR) - Súd v Bukurešti nariadil, že z územia Rumunska majú byť kvôli väzbám na al-Káidu a Islamský štát (ISIL) vyhostení šiesti cudzinci. Podľa agentúry AP to cez víkend oznámila rumunská spravodajská služba SRI.

Súd označil týchto šesť ľudí za nežiaduce osoby a zakázal im vstup do krajiny na obdobie od troch do šiestich rokov. Cudzinci mali podľa informácií tajných služieb pracovať pre spoločnosti so zahraničným kapitálom a boli pod dohľadom už od roku 2013.

Skupina šiestich osôb podľa spravodajských služieb "udržiavala a rozvíjala vzťahy s teroristickými zložkami mimo Rumunska", propagovala Islamský štát a al-Káidu a verbovala ľudí na ideologické a vojenské účely.

Rumunská SRI však nešpecifikovala, či títo cudzinci už boli vyhostení, alebo na vyhostenie ešte len čakajú. Jeden z nich je Tunisan, o národnosti ostatných piatich informácie nie sú, sumarizuje americká tlačová agentúra AP.