Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Rumunsko vyšetruje okolnosti smrti muža zraneného počas protestov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Nemenovaný 62-ročný muž zomrel podľa vyhlásenia polície v pondelok skoro ráno v nemocnici v južnom Rumunsku, kde sa liečil na vnútorné krvácanie.

Bukurešť 20. augusta (TASR) - Rumunské úrady vyšetrujú okolnosti smrti muža, ktorý zomrel na následky poranení utrpených počas protivládnych protestov 10. augusta v hlavnom meste Bukurešť. Po násilne potlačených protivládnych protestoch vyhľadalo lekárske ošetrenie 450 ľudí, píše agentúra AP.

Nemenovaný 62-ročný muž zomrel podľa vyhlásenia polície v pondelok skoro ráno v nemocnici v južnom Rumunsku, kde sa liečil na vnútorné krvácanie.

Riaditeľ nemocnice požiadal o vyšetrovanie, aby sa vyriešili pochybnosti sprevádzajúce mužovo úmrtie. Zraneného hospitalizovali v uplynulom týždni pre zvracanie a krvácanie. Ministerstvo pre mimoriadne situácie uviedlo, že muž mal už predtým problémy vrátane vysokého krvného tlaku.

Približne 65.000 ľudí, ktorí sa 10. augusta zúčastnili na demonštrácii pred sídlom vlády, požadovalo pokračovanie boja proti korupcii a odstúpenie vlády. Polícia voči nim použila vodné delá, slzotvorný plyn a obušky, hoci protest mal podľa jeho účastníkov prevažne pokojný charakter. Sťažnosť na políciu podalo približne 300 ľudí s tvrdením, že použitie sily bolo neprimerané.